Makeup & Skincare

Kasvojen puhdistusrutiini

Olen jo parissa postauksessa listannut ihon kosteutustuotteita joita näin talvella käytän, haluankin nyt vähän sivuta ihon puhdistusta. Se kun ei vuodenaikojen mukaan hirveästi muutu, ainoastaan tuotteet saattavat vaihdella ajoittain.

Minun ihoni on kaukana täydellisestä ja tasapainoisesta, mutta kokeilemalla erilaisia tuotteita mahdollisuuksien mukaan olen oppinut miten saan sen pysymään jokseenkin raiteillaan. Talviaikaan tuntuu että meikkivoide istuu iholla niin oudosti että kotiin tullessa otan yleensä samantien yhden Clinique Take The Day Off kasvopyyhkeen jolla pyyhin meikkivoiteet (ja huulipunan) kokonaan pois. Olen tykännyt näistä paljon. Ihoni punoittaa talvella herkästi ja näillä meikki lähtee nopeasti, joten hankaamista ei juuri tarvita eikä iho ehdi punoittaa.

Myöhemmin illalla kun aion suorittaa kasvopesun loppuun poistan yleensä silmämeikin Nivea Refreshing Micellar Water misellivedellä. Tämä on ihan hyvä perus misellivesi, aika edullinen. Näitä on myös yleensä tarjouksessa Sokoksissa tai Stockmannilla, joten saatan ostaa silloin useamman purkin varastoon.

Kasvojen pesuaine minulla vaihtelee ehkä eniten. Tällä hetkellä testaan Glamglow Thirstycleanse kosteuttavaa puhdistussavea. Ostin tämän mielenkiinnosta, koska tykkään Glamglown Thirstymud naamiosta kovasti ja talvisin ihoni on todella kuiva muutenkin. Tämä levittyy ensin savimaisena kasvoille ja veden kanssa muuttuu vähän vaahtomaiseksi ja helpommaksi käsitellä. Monen muun pesuaineen kanssa ihoni kiristää käytön jälkeen hieman, mutta tämän kanssa sitä ei tapahdu. Yleensä pesen tässä vaiheessa kasvoni käyttäen Clarisonic laitetta, mutta juuri nyt ihoni herkän punoituksen vuoksi en ole sitä käyttänyt.

Viimeistelen puhdistuksen aina Mario Badescu Alpha Grapefruit Cleansing Lotion kasvovedellä. Mario Badescu on tällä hetkellä ehkä suosikkini ihonhoitotuotteiden saralla, haluaisin ehdottomasti kokeilla vielä paljon erilaisia tuotteita tältä merkiltä. Tämä kasvovesi on alkoholiton, kevyesti kuoriva ja sopii juurikin kuivalle ja herkälle iholle. Tämän jälkeen jatkan tietysti kosteutustuotteiden pariin. Niistä lisää ainakin täällä ja täällä.

English: My daily face cleansing routine.

When I get home I usually wipe off my foundation and lipstick right away with Clinique Take The Day Off makeup wipe.

Later in the evening I remove my eye makeup with Nivea Refreshing Micellar Water using a cotton pad. Then I wash my face with Glamglow Thirstycleanse cleansing mud. I’ve been testing it out and I like it for the winter time when my face feels extra dry. During spring and summer I usually use Clarisonic with my cleansing product, but right now my face is so delicate and dry, that I don’t want to use anything too harsh.

Lastly I use Mario Badescu Alpha Grapefruit Cleansing Lotion. I apply it all over my face with a cotton pad. I think Mario Badescu brand is one of my favorites as of right now, I would love to try out more products from them.

See you soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.