Food & Drink, Other

It’s Tea o’ Clock

Tuoksukynttilöiden ohella olen myös teehamstraaja. Innostukseni teehen juontaa juurensa aika lailla samoista asioista kuin kynttilöissäkin. Kotoilun ihanuudesta ja ultimaattisesta mukavuudenhalusta. Parasta on iltahämärässä makoilla sohvalla viltin alla, polttaa kynttilöitä ja nuuskia niiden ihanaa tuoksua sekä juoda kuumaa teetä. Olen todella paha sokerihiiri, joten tee on oiva taltuttamaan kyltymätöntä makeanhimoani. Tee kun on kuitenkin karkkeja terveellisempi vaihtoehto.

Talvella tykkään juoda paljon piparminttuteetä. Se tuntuu hyvältä kurkussa ja tuntuu auttavan tukkoiseen oloon etenkin aamuisin. Ehdoton suosikkini on jo useita vuosia ollut Forsman Tea Piparminttu Enkeli. Tässä irtoteessä on sekä piparminttuöljyä että mintun lehtiä, joten aromi on ihanan voimakas. Joulun jälkeen halusin kokeilla English Tea Shop Silent Night jouluteetä. Tämä sisältää myös piparminttua sekä lisäksi mm. kanelia ja viherminttua. Maku on hyvä, mutta aika mieto ja tykkäänkin juoda tätä yleensä iltaisin jolloin en kaipaa niin voimakkaita aromeita.

Lempi “jälkiruokatee” on tällä hetkellä ehdottomasti Demmers Teehaus Black Walnut joka sisältää mm. pähkinäpuun lehtiä, vaahterasiirappihiutaleita sekä sahramia ja vaniljan paloja. Tämä irtotee on ihanan makea sekä lempeä ja sopiikin hyvin jälkiruoaksi tai muuten vain herkutteluun.

Irtotee fanina juon teeni yleensä Magisso teekupista. Tämän kätevän kupin idea on kallistamisessa. Ensin kuppi kallistetaan sihtipuolelle ja sihtiin lisätään irtotee ja kuppiin tietysti vesi. Kun tee on valmis, kallistetaan kuppi toisinpäin ja tee on valmis juotavaksi! Tykkään tietysti myös perinteisestä pihtimallisesta suodattimesta johon saa nopeasti lusikoitua pussista haluamansa määrän irtoteetä.

Yleensä en makeuta teetäni mitenkään. Jos tee kuitenkin kaipaa jostain syystä makeutta, niin pieni määrä agave siirappia on minun valintani.

Mukavaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published.